Over de cursusleider

Mijn naam is Stephan Polak, ik ben geboren 20-04-1974 te Alkmaar.

Vanaf jonge leeftijd ligt mijn interesse bij het beoefenen van de verschillende Aziatische krijgskunsten. De volgende aanvals- en verdedigings-sporten heb ik met veel plezier beoefend: Karate, Tae-kwondo, Thai boxing en Pencak Silat (de Indonesische krijgskunst).
Op mijn 23ste ben ik gaan reizen in Azië, om full-time te gaan trainen en me te verdiepen in alle aspecten van de veelzijdige krijgskunst Pencak Silat. In een periode van zes jaar heb ik bijna drie jaar gewoond in Indonesië en getraind met verschillende hoogleraren Pencak Silat in de steden Jakarta, Bandung, Solo en Kuta/Bali. Daarnaast heb ik een maand lang stage gelopen in Bangkok om het Thaiboxen te bestuderen.

In de zomer van 2003 ben ik officieel in Jakarta geslaagd voor het examen van trainer Pencak Silat in de stijl van “KPS Nusantara" en mag ik mij officieel “guru" noemen. (Naast mijn eerste dan (zwarte band) pencak silat die ik in Nederland gehaald heb in april 1998).
De Pencak Silat stijl “KPS Nusantara" is opgebouwd uit 6 klassieke Indonesische stijlen, Karate en Ju-Jitsu. Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van een van mijn leraren, die van Oong Maryono: www.kpsnusantara.com.

In de herfst van 2002 heb ik een nieuw beladiri (zelfverdediging/weerbaarheid) systeem gelanceerd in Nederland. Een mix van allerlei technieken van de verschillende guru's uit Indonesië. Een systeem wat naar aanleiding van de “rellen in Jakarta" was gecreëerd om met minimale kracht en maximale techniek jezelf te kunnen verdedigen. Het systeem komt niet alleen uit het Pencak Silat voort maar ook uit verschillende andere vechtsport disciplines.
In 2011 ben ik op uitnodiging van de toenmalige minister van Sport( Bpkt.H. Isman), uitgenodigd om naar Jakarta te komen waar ik mijn officiële diploma’s van Grootmeester in de Stijl van KPS Nusantara heb gekregen.

Lesgeven, trainen en mensen weerbaarder maken is voor mij alles. Ik heb er ontzettend veel plezier in en hoop veel kennis te mogen doorgeven aan iedereen die zich wil leren verdedigen of op een plezierige manier zijn of haar zelfvertrouwen wil vergroten!

Graag ontmoet ik u op een van mijn trainingen. Als u vragen heeft, stel ze gerust. Ik geef graag informatie over KPS Nusantara, zelfverdedigingschool Nusantara of mijn persoon.

Stephan
Zelfverdediging School Nusantara